vrijdag 19 oktober 2012

Vakantiepark Borgo di Pratavecchie in Toscane


De afgelopen weken zijn we op het vakantiepark Borgo di Pratavecchie in Migliario bij Vecchiano geweest. Een prachtig domein net buiten het natuurpark van Migliarino, San Rossore Massaciuccoli, een groot beschermd natuurgebied van circa 23000 hectares met 32 kilometer kustlijn tussen de plaatsen Viareggio en Livorno in Toscane.

Borgo di Pratavecchie ligt lekker rustig op circa 8 kilometer van het strand (gratis fietsen aanwezig) en circa 8 kilometer van hartje centrum van Pisa. In een half uurtje fietsen sta je op Piazza dei Miracoli of slenter je rond in de gezellige oude straatjes van deze sfeervolle stad aan de rivier de Arno.
De stad Lucca ligt op circa 30 autominuten en Florence op een uurtje rijden. Andere leuke bestemmingen in de directe omgeving zijn bijv Viareggio, Torre del Lago Puccini en het grote meer Lago di Massaciuccoli, Pietrasantra. Wat verder weg liggen interessante bestemmingen als San Gimignano, Volterra, Massa Marittima, Castegneto Carducci en de prachtige stad Siena (allen grofweg 1,5 uur rijden).
Op het gloednieuwe vakantieparkje met slechts 10 appartementen/vakantiehuizen vindt men een ruim zwembad met terras, ruime grasveld met ligstoelen, een klein speeltuintje en 2 stenen barbecues en het biedt zicht op de weilanden en de bergen rondom Lucca en Pisa.
Het is een uitstekende uitvalsbasis om de Italiaanse regio Toscane te verkennen.

Zie: www.pratavecchie.it



kamperen in Italië

Geen opmerkingen:

Een reactie posten